Men Who Stare at Goats

Caroline Ringskog Ferrada-Noli 14:50 24 Feb 2010

Men Who Stare at Goats har fått väldigt dålig kritik på grund av den lite pårökta pojkdrömskaraktären. Det är en what if-film. Jag ser det emellertid som om filmen hanterar traumat efter att ha haft George Bush som president.

Det finns en kollektiv skam och en idioti som man som amerikansk medborgare tvingas bära. Vad gör man med den? När Clooney och McGregor blir kidnappade och den ena säger ”Hjälp, det är al-Qaida”, säger den andra ”Eller så är det INTE al-Qaida” och något större fångas. Nämligen den paranoida rädsla för terrorister som mestadels har visat sig vara ett luftslott. Att filmen handlar om arméns parapsykologiska metoder får man ursäkta. Det här är en film som bygger på en ren hypotes. Vad hade hänt om vi inte krigat i Vietnam och Irak, om vi istället krigade med fred och kärlek som vapen? Gulligt ju.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler filmrecensioner

Den blå filmen

I den första delen av Trikoloren-trilogin behandlar Krzysztof Kieslowski existensen med likgiltighet, sanningen som något subjektivt och livet som ett nödvändigt ont. Ändå är Den blå filmen liksom fastan, hösten eller sömnlösheten i sin rena form fri från substitut och som sådan oumbärlig.

Stulna blickar

Armando är en tandtekniker i femtioårsåldern med livlös blick. Han lockar unga killar på gatan i Caracas att följa med honom hem för en bunt sedlar. De får ta av sig, men han rör dem aldrig. Han vill endast betrakta en ung mans nakna bakdel på avstånd medan han tillfredsställer sig själv.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!