Gitmo

Hannes Dükler 16:45 24 Jan 2006
Det första vi får höra i Erik Gandini och Tarik Salehs dokumentär om USA:s fångläger i Guantanamo Bay, kallat Gitmo av amerikanerna på plats, är ett telefonsamtal. Erik får veta att de är hjärtligt välkomna att besöka lägret, flyget från Puerto Rico är gratis och uppehället kostar endast 12 dollar per dygn. Väl på plats placeras de i en vit buss och körs runt på en sightseeingtur där de får veta allt som är värt att veta - var man kan se leguaner, var golfbanan ligger och vilka snabbmatsrestauranger som finns i området (bland annat Kubas enda McDonald's) Men fånglägret med sina 637 terroristmisstänkta får de bara se från håll. Och varför kan ingen svara på frågan vad som egentligen sker inne på Guantanamo? Gitmo är en dokumentärfilm som det förmodligen krävts en hel del tålamod för att att få ihop, ytterst få av de som konfronteras är beredda att yppa något och hänvisar till en annan instans eller myndighet. Man har egentligen inte fått veta mer om fånglägret efter att ha sett Gitmo, däremot att USA absolut respekterar och följer Genévekonventionen - "i den mån det är möjligt".
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler filmrecensioner

Blair Witch

"Skrämseleffekterna består i första hand av att det omotiverat ofta är personer som plötsligt dyker upp i bild"

Filmrecension: Snowden

Trots stjärnspäckad rollbesättning och effektivit manus lyckas Oliver Stone aldrig väcka samma intresse för Edward Snowden som för informationen han läckte.

Recension: Elvis & Nixon

Michael Shannon och Kevin Spacey trivs ihop som ikoner ur led med tiden. Men enligt Calle Wahlström blir nya Elvis & Nixon aldrig mer än en kuriös bagatell.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!