Gamer

19:07 2 Oct 2009

Mycket hinner hända på tio år. När folk som Kinji Fukasaku och David Cronenberg kring förra decennieskiftet undersökte livet som ”spel”, i en eller annan bemärkelse, var vi idel öra.

Det var frågor kring övervakning, kändisskap och identitet som höll på att ta plats i det offentliga samtalet. Vi befann oss i en kittlande skarv mellan det präktiga bambuskottsätandet i Survivor – som precis blivit en global angelägenhet – och nya påfund som Second Life och Twitter-planerade mord. Idag är det här stapelvaror. Min mamma skulle kunna åka ut till City Gross och handla en VR-hjälm imorgon. Därmed har också kraven på att verkligen få någonting sagt skärpts rejält. Crank-duon Mark Neveldine och Brian Taylors datarökare Gamer lever inte upp till ett enda av dem. Utifrån den gamla Arnold-filmen The Running Man berättar den om hur dödsdömda fångar kontrolleras i två virtual reality-spel (Society och Slayers). Tyvärr fastnar den tidigt i Marilyn Manson-skval, förment ”farlig” våldserotik och roande felbeslut som att tvinga på Alison Lohman dreadlocks. Gamer är inte bara (så när som på Michael C Hall och en fin liten Frank Sinatra-rutin) långtråkig och platt. Den är framför allt djupt omodern.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Spider-Man: Homecoming

Som om John Hughes hade gjort en superhjälte-film. Äntligen är Spindelmannen hemma i lekstugan Marvel Cinematic Universe och det är riktigt kul!