En sång för Marion

Sebastian Lindvall 14:47 7 Jun 2013

Cancersjuka Marion (Vanessa Redgrave) har lärt sig leva med dödsklockan tack vare sin körgrupp, där hon tillsammans med jämnåriga tolkar hits och vickar på sina höftopererade moneymakers. När det oundvikliga väl sker lämnar hon sin man Arthur (Terence Stamp) efter sig, en bitter stöt som nu saknar anledning att stiga upp ur sängen. Så småningom uppstår dock en vänskap mellan honom och körgruppens karismatiska ledare (Gemma Arterton) – en vänskap sådär patenterat oväntad att filmer döps efter dem.

Regissören Paul Andrew Williams har tidigare gjort hårda, kompromisslösa genrefilmer som London to Brighton och Cherry Tree Lane. Här har skriken stämts om till en sång som många kommer vilja höra. Kommersknapparna trycks så hårt att tårkanalerna är på ständig alert – främst på grund av Terence Fischer, som graciöst bär änklingssorgen på sina axlar. Tyvärr omges han av flamsande pensionärer som envisas med att göra ålderdom till en trött punchline.

Det är reservationslöst sentimentalt och gjort med så till synes godhjärtade uppsåt att man knappt vågar höja invändningar utan att boka sängplats i helvetet. Ja, det är en fin snyfthistoria, men också så förbannat effektsökande att jag vill snyta bort tårarna och kasta näsduken i ansiktet på regissören.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler filmrecensioner

Blair Witch

"Skrämseleffekterna består i första hand av att det omotiverat ofta är personer som plötsligt dyker upp i bild"

Filmrecension: Snowden

Trots stjärnspäckad rollbesättning och effektivit manus lyckas Oliver Stone aldrig väcka samma intresse för Edward Snowden som för informationen han läckte.

Recension: Elvis & Nixon

Michael Shannon och Kevin Spacey trivs ihop som ikoner ur led med tiden. Men enligt Calle Wahlström blir nya Elvis & Nixon aldrig mer än en kuriös bagatell.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!