En sång för Marion

Sebastian Lindvall 14:47 7 Jun 2013

Cancersjuka Marion (Vanessa Redgrave) har lärt sig leva med dödsklockan tack vare sin körgrupp, där hon tillsammans med jämnåriga tolkar hits och vickar på sina höftopererade moneymakers. När det oundvikliga väl sker lämnar hon sin man Arthur (Terence Stamp) efter sig, en bitter stöt som nu saknar anledning att stiga upp ur sängen. Så småningom uppstår dock en vänskap mellan honom och körgruppens karismatiska ledare (Gemma Arterton) – en vänskap sådär patenterat oväntad att filmer döps efter dem.

Regissören Paul Andrew Williams har tidigare gjort hårda, kompromisslösa genrefilmer som London to Brighton och Cherry Tree Lane. Här har skriken stämts om till en sång som många kommer vilja höra. Kommersknapparna trycks så hårt att tårkanalerna är på ständig alert – främst på grund av Terence Fischer, som graciöst bär änklingssorgen på sina axlar. Tyvärr omges han av flamsande pensionärer som envisas med att göra ålderdom till en trött punchline.

Det är reservationslöst sentimentalt och gjort med så till synes godhjärtade uppsåt att man knappt vågar höja invändningar utan att boka sängplats i helvetet. Ja, det är en fin snyfthistoria, men också så förbannat effektsökande att jag vill snyta bort tårarna och kasta näsduken i ansiktet på regissören.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Bäst just nu: Film

My Life My Lesson

Åsa Ekmans film vill synliggöra barn som växer upp med våld. Det är en potent ögonöppnare som kan ändra hur du ser dina medmänniskor.

Chappie

District 9-regissören Neill Blomkamps nya är en fulsnygg och oförutsägbar sci-fi-saga om en robot med desperata gangsters som förebilder.

Girighetens pris

Italiens officiella Oscarsbidrag är en spännande kvalitetsthriller med stort djup i de kvinnliga karaktärerna.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Annons

Fler filmrecensioner

Insidan ut

Pixars nya film utspelar sig i huvudet på en elvaårig flicka. Där ryms både roliga ordvitsar och rörande scener, enligt Agnes Lindström.

Sinister 2

De estetiska observationerna av våld fortsätter i uppföljaren till metaskräckisen "Sinister".

Odödliga

Kärlek på rymmen för tumblr-generationen? Calle Wahlström tycker att Andreas Öhmans nya film känns som en livsstilsinriktad mikroblogg.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!