En galen natt

Caroline Ringskog Ferrada-Noli 14:12 28 Apr 2010

Shut your Vagina! är en kul sak som sägs av Steve Carell när en tuff kille ska vara tyst. Men en one-liner gör inte en hel film, om det inte är en episk replik. Det är det inte, det är en rolig replik uttalad till en liten italiensk maffiaboss med mascara, i en i övrigt usel film.

En galen natt är det mest cyniska jag har sett på länge. Man kan riktigt höra den kallhamrade planen av diverse VD:ar i filmindustrin. Idén är att ta de kanske två roligaste människorna i världen och ge dem ett uselt manus. Sedan ger man filmen enorm PR och alla går och ser den.
Tina Fey, som är världens roligaste levande människa just nu, hålls gisslan i detta brott till film. Hon borde tänka mer på sitt varumärke. Fey, som har gjort en hel karriär på att skämta om stereotyper, åker dit rejält på att bli kvinnofierad och därmed tas hennes humor ifrån henne. En rolig kvinna är inte en attraktiv kvinna.
Det är sorgligt. Ibland lyser det igenom, men det är bara få gånger tyvärr. I eftertexterna spontanskämtar hon om att någon går hem och rakar sina armar. Alltid kul. Annars klingar den här filmen mest metalliskt och tomt, det låter som pengaklirr.
 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Neruda

Pablo Lallaríns film om den chilenska poeten Pablo Neruda tar med fördel till närmast kiosklitterära medel för att fly sin biografiska fålla.

Good time

Nervigt drama som får Simon Sarnecki att fullkomligt omvärdera sin hållning till Robert Pattinson.

Filmrecension: Lady M

Det blir ett riktigt mörkt och välspelat kammarspel om sexualitet och maktkamp när William Oldroyd dammar av Nikolaj Leskovs kortroman ”Katarina Ismajlova”.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!