Recensioner

Spotlight

Underhållande, spännande och välgjort om den riktiga journalistikens potential och relevans. Fredrik Asplund går igång på murvelporriga thrillern "Spotlight".

Sauls son

"Det är hemskt, men också hemskt bra." Högt betyg till plågsamt närgången Auschwitzskildring.

Trumbo

Filmen om Hollywoods häxjakt på en manusförfattare lider, ironiskt nog, av halvdant manus.

Anomalisa

Den egensinnige manuskufen Charlie Kaufman återvänder med en stop motion-film om jakten på närhet.

Deadpool

Ryan Reynolds spelar machoromantisk antihjälte vars stora superstyrka är att dra sexistiska, rasistiska och homofobiska skämt.

Love

Greta Thurfjell: "I samma sekund som armagnacflaskan träffar mannens huvud kommer insikten. Den här filmen handlar om mig och mitt ex."

Wiz Khalifa – Khalifa

Den anspråkslösa likgiltigheten i Wiz Khalifas artisteri demonstreras även på detta sjätte album i ordningen. Tyvärr lyckas han heller inte kompensera med träffsäkra refränger och charmiga melodier i den utsträckning vi kanske är vana vid. Den luftigt lediga produktionen känns igen, och ett par försök görs till att följa upp den kommersiella succén med See You Again, men det landar alltför ofta i välvilligt lama inspirationsspår som aldrig riktigt lyfter.

Field Music - Commontime

The Noisy Days Are Over, konstaterar Field Music redan med inledningsspåret, som om brödraparet någonsin ägnat sig åt oväsen. Ända sedan starten för drygt tio år sedan har Sunderland-bröderna snarare aspirerat på hyperintellektuell pop i den skola som 10CC och XTC konstruerat, och med Commontime lägger de fram sin mest genomarbetade avhandling hittills. Trots att komplexiteten är hög (Taktbytena! Vokalarrangemangen!) och detaljuppmärksamheten än mer så (De subtila ljudeffekterna!