Recensioner

Wardruna - Runaljod – Ragnarok

Det är ett teatraliskt, men likväl ett jordnära ljudlandskap som öppnar upp sig i Einar ”Kvitrafn” Selviks musikaliska ljudsättning av runor. Detta är en djupgående tolkning som tar med dig på en andlig resa in i en fornnordisk folkkulturs själ. Den tidigare black metal-trummisen skapar meditativa rytmer till låtgrunder som sedan omsluts av olika körer och traditionella instrument, men som ofta leds av Lindy Fay Hellas röst.

Filmrecension: Julieta

Efter den plumpa kraschlandningen Kära passagerare är Pedro Almodóvar tillbaka med den guldpalmsnominerade melodramen Julieta. Men håller den måttet?

Amaranthe - Maximalism

Maximalism fullständigt krossar alla barriärer mellan metal och pop. Arrangemangen är enklare, det elektroniska är än mer framskjutet och Elize Ryd sjunger emellanåt med en distinkt popproducerad ton som känns igen från nasala amerikanska sångerskor. Detta är en utveckling som är förväntad men ändå extremt utmanande. Fans av deras staccato-riffande och sfäriska göteborgsmetal kan skrämmas av denna lättanstrukna ton, fast jag finner den uppfriskande.