Recensioner

Lil Yachty – Teenage Emotions

När Lil Yachty hos Zane Lowe i veckan pratar om merch-visioner på toaletten och hur Soulja Boy och Lil B var hans tidiga idoler, får man en liten bakgrund till den impulsiva lekfullhet som också genomsyrar hans musik. För på det 21 spår långa albumet är det just lustigheten som är den hopbindande röda tråden. Längden passar kanske inte en klassisk albumlyssnare, men karaktären förloras aldrig.

Södra Sverige - Rak Kant

På Södra Sveriges andra album släpper Mattias Alkberg den renodlade rättframma punken och unnar sig lite spretighet. Så länge det i rimlig utsträckning relaterar till punk, givetvis. Det innebär ofta postpunk, flera ställen närmare bestämt en mer arty svenska postpunk som den lät för 35 år sedan, då Psynkopat, Elegi, Att Som/Unter Den Linden och Hjärnstorm letade udda uttryck strax innan elektroniska instrument blev standard i sammanhanget. Eller som The Bear Quartet kunde låta ibland, du vet. 

Ball - Ball

Det är som om dessa tre svenskar har skapat ett monster. Som alltid med monster är de svåra att handskas med, de förstör det mesta som kommer i deras väg, men de kan också ha en missförstådd sida. Ball är smutsigt, galet och så fuzzigt att du av ren skär elektrisk spänning kommer att dra ihop dig när dess vassa frekvenser sparkar mot dina trumhinnor. Det är så dränkt i effekter att de lättsmälta tongångarna kletas ned till tröga bitar. Och ibland är det okej.