Recensioner

Uje Brandelius - Spring, Uje, spring

Kasten mellan musiken och det partipolitiska arbetet kan verka långa, men det finns en tydlig linje i det Uje Brandelius tar sig för. Både med Doktor Kosmos och som organisationschef för Vänsterpartiet har Uje Brandelius ständigt snickrat med ord för att pedagogiskt och mer eller mindre subtilt lyfta fram ställningstaganden. 

The Walk

Hur gör sig Philippe Petit, känd från dokumentären "Man on Wire", i fiktiv 3D-version?

Vinterboj

Calle Wahlström har sett en drabbande dokumentär om gravida kvinnor på glid i Toronto.

Hurts - Surrender

”I don’t need a symphony to sing my song, cause there’s a choir of angels deep inside my lungs”. Det lågmälda har aldrig funnits hos Hurts, eller det ödmjuka, men riktigt så här pompös har deras storslagna synthpop inte varit förut. De drag av svärta som fanns framför allt på debuten är till stora delar bortrensade, utom i Rolling Stone, och de elegantare paneuropeiska poserna får inte heller mycket utrymme mer än i Perfect Timing.

Julia Holter - Have You in My Wilderness

När Julia Holter låter som bäst, i spåren Feel You och Everytime Boots, påminner hon lite om Amason blandat med Cats on Fire och Kate Bush när hon hade sin storhetstid, fast mer symfoniskt och teatralt. I andra stunder är det för mycket experimentell konstjazz, dimmigt jammande och kulissmusik. Flera låtar är imponerande sceniska, med vackra, målande ljudinslag. Något som samtidigt blir lite av ett problem, eftersom det får skivan att kännas mer som ett soundtrack än ett fristående verk.