De 7 bästa bråken på MTV Video Music Awards 2015

Greta Thurfjell 13:16 31 Aug 2015

Äntligen har det varit galakväll igen! Och eftersom det roligaste som verkar ha hänt på vår svenska tv-gala Kristallen var ett förskrivet skämt om att Let's Dance inte vann pris går vi raskt vidare till amerikanska MTV-galan Video Music Awards. 

Här är de bästa ögonblicken från kvällen, simpelt förpackade i bråk eftersom jag gillar att ställa kvinnor mot varandra annars skulle behöva skriva på detta blogginlägg i tre veckor, så mycket var det som hände.

1. Nicki Minaj/Miley Cyrus

Ni kommer ihåg när Nicki knäckte internet med sina tweets om varför inte Anaconda nominerades till bästa musikvideo? Consider this århundradets uppföljning. Miley bråkade ju med Nicki angående just detta i en New York Times-intervju häromveckan, vilket Nicki svarade på från scen. "Miley, what's good", något för mig att tatuera in i pannan.

Men det måste väl ha varit stageat? Folk påstår att Miley ser så chockad ut men jag tycker hon tar det med typiskt spelat lugn. Så futtig ursäkt av henne också, att skylla på att "media förvränger". Kan hon inte bara äga att hon tycker att det viktigaste för en tjej i musikbranschen är att vara "polite"?

2. Kanye West/Taylor Swift

Kanye fortsätter på sitt korståg mot sin gamla scennemesis! Först låtsas han somna när hon går upp på scen för att ta emot pris, sen faller hans ansikte ihop när hon dyker upp med Nicki under The Night Is Still Young. (När de sen möttes på scen kramade han henne med ansiktet taktiskt bortvänt från kameran, haha.)

Men Nicki såg inte heller så förtjust ut över att behöva ha med henne, se bild ovan. Ska jag kanske tatuera in hennes min här också?

3. Amber Rose & Blac Chyna/slutshaming

Iiih, älskade Amber Rose & Blac Chyna! Amber håller på mycket med sin kommande "slut walk" i LA nu, och det här var väl en superbra PR-grej för det, men fortfarande så extremt mäktigt. Vill ha en svartvit version av Ambers byxdräkt. Skulle ha den varje dag.

4. Macklemore/Jaden Smith

Hahaha.

5. Miley Cyrus/Zendaya

Har sett denna tweet i cirka tvåhundra varianter under dagen. Är så extremt trött på Miley! Kan hon inte bara spela in låtar som magiska Adore You och vägra synas i offentligheten, Sia-style? Kanske ska skriva till henne och föreslå.

6. Kim Kardashian/ett selfietillfälle

Kan ju inte skriva om en gala där Kim har närvarat utan att nämna henne. Under kvällen gjorde hon sitt roligaste appearance när hon rusade fram, kraftigt vaggandes eftersom hon är ganska gravid, så fort Miley tog upp selfiepinnen för att ta en bild på sig och några gothare. Vi kan tacka some kind of god för att det hamnade på video.

7. Kanye West/USA

Kanske kvällens absoluta höjdpunkt? Kanye tog emot Video Vanguard-priset och höll ett tretton minuter långt tacktal. Som han avslutade genom att avslöja sina planer för 2020 – att kandidera till president! Ah, herregud. Om det stämmer önskar man ju att man vore amerikansk medborgare så man kunde rösta härifrån. Förstå vilket ljuvligt samhälle han skulle kunna skapa för oss.

Måste gå tillbaka till mitt riktiga jobb nu, det vill säga att korrläsa en annan text om Nicki på VMAs. Kommer drömma mardrömmar inatt om att hon ropar på mig från scen: "Greta, what's good?".

/er galareporter, Greta/Amber Rose i svartvitt

1 Visa kommentarer (1) Läs mer

Guldknappish

Kakan 12:18 31 Aug 2015

I lördags var jag och massa koola tjejer på Damernas Världs Guldknappen. Dom delar ut två pris och galan är kort. Sen är det mat och dans. Det va så många koola tjejer där.

Minna Palmqvist forever. Som också designat och sytt min outfit!!!

screen_shot_2015-08-31_at_01.58.47.png

Som vanligt besatt av Vanessa Falk

screen_shot_2015-08-31_at_01.59.01.png

screen_shot_2015-08-31_at_01.58.30.png

Queen Jimmy (loves good skin) och världens it-girl Wasima

fullsizerender_0.jpg

Hon e så kool

img_4624.jpg

Squad. Minna, Wasima, Ida, Cakeman och Joanna (hårstylist och min frisör, som också jobbade på galan)

img_4625.jpg

En skåning och två goa västgötar

img_4648.jpg

Classic Rebecca bakom (besatt av henne)

img_4634.jpg

Min bordskvinna Adele

img_4631.png

Sen åkte vi till Celezte och festade sista sommarkvällen på deras avslutningparty. Jag spelade rap i grottan och det var 80 grader varmt.

Heeeeej

1 Visa kommentarer (1) Läs mer

Claes Malmberg trodde kanske att hans hem var ett hotell

Hej Sonja 11:53 31 Aug 2015

När jag var tonåring skrev jag en historia om en man som fått en psykisk sjukdom som gjorde att han hyrde ut rum i sitt hem i tron om att det var ett hotell. Detta besvärade hans fru som gång på gång fann främlingar i köket sent om kvällarna.

Jag tycker att omslaget på Claes Malmbergs biografi lika gärna hade kunnat vara en illustration till den historien: 

 

tz7qfxlmgocx16v4zq5y.jpg

För visst ser det ut som att Claes Malmberg tror att hans hem är ett hotell, och att han därför bjuder in en massa främlingar som besvärar hans fru?

Jag hoppas i alla fall att han inte är allt för privat i sin biografi. Till exempel så var ju Johannes Brost allt för privat, vilket ledde till rubriker om honom och "lyxfru-Gunilla" som beskrev saker som jag tycker hade kunnat få stanna mellan dom två until the judgement day.

 

2 Visa kommentarer (2) Läs mer

Mobilen spårar dig överallt, hela tiden

Jenny Nordlander 11:30 31 Aug 2015


Illustration från dn.se, Grafik av Andreas Lundegård och Stefan Rothmaier.

Ni som läser Nöjesguiden (och alla andra) använder ju mobilen väldigt mycket, därför tycker jag att det är av största vikt att ni tar del av ett utmärkt journalistiskt arbete publicerat i DN idag: Mobilen spårar dig - överallt.

Att våra smartphones registrerar oss dag och natt, varje sekund, är ju egentligen inget nytt men det här jobbet visar tydligt hur och i vilken omfattning. Det känns obehagligt. Mobilen är  en övervakningsmekanism, svenska mobiloperatörer registrerar var användarna befinner sig dagligen och är sedan 2012, enligt lag, tvungna att spara den informationen i sex månader.

DN:s reporter Kristoffer Örstadius har fått tillgång till det som samlats in om honom mellan 17 februari och 17 augusti i år. Var han har befunnit sig har registrerats över 10 000 gånger under perioden, i snitt var 25:e minut dygnet runt - oavsett om han har använt sin mobil eller inte.

Läs mer här. Och ett extra plus för illustrationen av Kristoffer, jag kan som gammal kollega till honom bekräfta att den är mycket lik samt passa på att berätta att han anser sin största last vara att han dricker för mycket mjölk - bra kille det där.

0 Kommentera Läs mer

Tack för i år, festivalsommaren

Pelle Tamleht 09:06 31 Aug 2015

Besökte sommarens sista festival Popaganda i helgen, och vilket bra år de hade fått till? Avnjöt bland annat Jungle, Shout Out Louds och inte minst Amason. 

En väldigt värdig avslutning på festivalsommaren 2015. Kul!

 

0 Kommentera Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Bloggar

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!