Annons

Ut ur garderoben

Kakan 14:13 3 May 2013

Usch, ig vem är du liksom. Snälla håll dig till Flashback eller annat forum där verklighetsanknytning inte eftersträvas.

Och Garderobsbarn <3 <3 Gud vad jag sörjer med dig. Fattar att din familj är skitviktig och det gör ju det ännu värre att inte kunna vara ärlig med dom. Tyvärr tror jag att du är långt ifrån ensam i att inte kunna/våga/palla komma ut. Tror att många många med dig gör "valet" att inte ens tänka tanken på att kunna leva öppet eftersom det skulle ställa till med så mycket. Och ibland blir det inte alls som en anar, utan mycket lättare. Överlag tror jag det är väldigt smärtsamt att komma ut för många, även om dom inte har aktiva homofobföräldrar, utan som passivt bara anspassar sig till samhället och de sjuka värdegrunderna som finns där. Det är ju lustigt överlag att komma ut. Och de som inte gjort den resan och aldrig kommer behöva göra den borde ba va tysta. Jag har full respekt för dig och framför allt förståelse. Stå på dig, men jag hoppas du kommer kunna komma ut en vacker dag <3

Och Ida; jag ser att du kämpar. Men det finns några saker du måste komma ihåg. Tro mig, vi är som inte är straighta vill inget annat än att INTE behöva komma ut, tyvärr ser ju inte samhället ut så. HBTQ-personer lever i förtryck även 2013 och inte så lite heller. Vi har inte samma lagar som stöttar oss, och många, väldigt många tycker fortfarande att det är onormalt, äckligt och motbjudande att vara hbtq. Det handlar aldrig om VÅRT val att göra det till en stor grej att komma ut, utan för dom som mottager detta, omgivningen. Jag kommer ut varje dag, när jag nämner min flickvän i förbifarten, eller någon gång nämner ett ex och dom frågar; var kommer han ifrån? Nej det är en tjej. Hela min personlighet blir gång på gång bedömd utifrån min sexualitet, på ett sätt som ALDRIG gäller heterosexuella. För heterosexualitet är normen och anses som normalt. Det gör inte homosexualitet. 

Jag tycker ju inte att homosexualitet är något fult eller dåligt, utan tycker precis som du att det är helt normalt och ingen grej. Men många andra gör inte det. Det är viktigt att inte skuldbelägga oss som kommer ut, utan istället prata med andra om det, att normalisera det som inte är heterosexuellt.

Och Andy. Från djupet av mitt hjärta, jag tycker så synd om dig som inte vuxit upp med att känna empati, eller moral för den delen. Att du inte har förmågan att analysera hur samhället ser ut. Varför skulle du behöva komma ut som heterosexuell? Varför skulle du få en helsida i en tidning för det? Det är ju normen. Tror du vi hbtq vill kämpa för våra rättigheter hela tiden? Jag hatar att känna att folk tittar extra på mig och min tjej när vi pussas på stan, och vet att det beror på att vi är två tjejer. Tror du inte vi vill vara ifred? Uppenbarligen så bryr sig folk extremt mycket om vem folk ligger med. Och du statuerar så många dumma jävla exempel, att det skulle handla om vem nån ligger med. Direkt när det handlar sexualiteter utanför normen handlar det genast om sexet. Det är en gammal syn på avvikande sexualiteter som perverterade. Alltså gammal. Häng med Andy. Lär dig lite, det går om du bara vill. Jag blir så jävla arg när du pissar på alla oss som står utanför den sexuella normen genom att förlöjliga oss. Fattar du inte hur mycket vi kämpar med att bli accepterade. Go fuck yourself med dina inskränka jävla åsikter som är baserade på noll insikter i hur människor lever runt om i världen. 

Och det här med % om sexualitet. Att nån ens kommer med det exemplet. Skrattade till. Sånna undersökningar fungerar ju inte i ett normsamhälle. Det finns garderober, det finns religiösa garderober, mentala garderober och tusen andra anledningar till varför en aldrig skulle komma ut, erkänna eller ens tänka tanken på att inte leva som heterosexuell. ZzzzzzZZnark på att inte förstå det. 

Nä, seså, kryp upp ur där stenen förr låg och läs en bok eller två, ta del av debatter och lär er något. Människor, ni kan inte bara ha en åsikt som handlar om hur ni tror det funkar, eller känner. Tänk om jag bara skulle sitta och skriva bloggkommentarer om ekonomi eller fotboll, och bara gissa. Det funkar ju inte, det ser ju dumt ut. I fotboll spelar 5 personer sammanlagt och det är tre lag. 

Nä, vet du det gör det inte, och det finns massa facit på det överallt, om du bara vill ta till dig. Du kan inte bara gissa.

 

13 Visa kommentarer (13)

Fler blogginlägg från Kakan

Annons
Annons