Världens minsta fiol spelar för Statistföreningen som vill ha betalt för att titta på Skavlan

17:06 18 Jan 2017

Statistföreningen tycker att svenskar blir diskriminerade eftersom de inte får betalt för att titta på Skavlan.

Tidigare i veckan skrev Expressen att produktionsbolaget Monkberry, som gör Skavlan, lockar norsktalande publik med att dela ut presentkort på 500 kronor styck. Det har tydligen fått svenska Statistföreningen att gå i taket.

"Vi statister vill inte utnyttjas av produktionsbolagen vid tv-inspelningar. Vi får inget betalt för att vi ställer upp som publik. Det händer ibland att vi får betala för att vara publik. SVT har nu beslutat att ge 20 norsktalande publik varsitt presentkort på 500 svenska kronor när de är publik i 'Skavlan'. Vad får den svensktalande publiken?", skriver de i ett mejl till Expressen.

Nu hotar de med att gå ut i strejk.

"Vi anser att SVT diskriminerar oss svensktalande. Vi klappar händerna och skrattar lika bra som den norsktalande publiken. Vi svensktalande får väl strejka vid nästa inspelning av 'Skavlan' för att få betalt vid nästkommande inspelning", skriver de nämligen också.

SVT måste verkligen känna av pressen nu. Var ska de hitta några andra som klarar av att sitta på en stol i två timmar och skratta lite för högt och länge åt en anekdot från typ Rolf Lassgård? 

Tommie Hansson, som är ledamot för Statistföreningen, säger så här till Expressen:
– Varför får inte svenskarna betalt? Vi klappar ju händerna lika mycket. Norrmännen är nog lite tuffare, de gör inte gratisjobb. Men tuffar svenskarna till sig får de nog betalt senare också.

Jadu, svårt att vara tuffare än några som hotar med att gå ut i strejk för att de inte får betalt för att titta på Skavlan av egen fri vilja??? Men vet du en sak Tommie? Norrbaggarna använder inte ens det där presentkortet. För de är GJORDA av pengar. De äter en macka till lunch, skrattar och går vidare med sina liv. Det borde ni också göra. Hur jobbigt det än är att titta på Skavlan är det inget jobb.
– Man hejar, hurrar, snackar lite och kommenterar vissa grejer. Då tycker jag att man åtminstone ska få någon typ av ersättning, invänder Tommie Hansson.

"Hejar och hurrar" kan jag köpa. Men "snackar lite och kommenterar vissa grejer"? Hur vore det om ni förstod vad det innebar att vara en publik innan ni hotar med strejk? Mig veterligen är det nämligen inte särskilt många tv-produktioner som uppskattar om publiken snackar lite och kommenterar vissa grejer. I det här specifika fallet tror jag nog att SVT helst ser att det är Fredrik Skavlan och kändisgästerna som står för snackandet och kommenterandet. Men det är bara jag.
 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!