På fredag den 13 maj tar Ulf Wagner från Sjömagasinet i Göteborg över bistron på Green Matmarknad.
Green Matmarknad, den ekologiska matvarubutiken intill Turning Torso, beskriver sig själva som "ett Whole Foods på Skånska". Den 13 maj gästas matmarknadens bistro av Ulf Wagner från ikoniska krog Sjömagasinet i Göteborg. Samarbetet tar sig formen av en lunchsittning (11-14) och en middagssittning (17.00). Under lunchen finns det plats för 70 sittande gäster, medan det till kvällen endast finns plats för 30.
Lunchmeny:
- MSC-märkt halstrad långa med pytt på ekologiska rotfrukter och tartarsås (150 kr)
- Linsgryta med saltinbakade rödbetor (125 kr)
Kvällsmeny (625 kr):
- Tartar på färska pilgrimsmusslor, sotad laxbuk, bryntsmörmajonnäs, picklad gurka, surdegscrisp och syrad fänkål (195 kr)
- MSC-märkt torskrygg, svartkålskräm, vit sparris, champagnesås, potatissmulor och torkad svartkål (345 kr)
- Friterad ekologisk hårdost, vanilj och Sauternes rabarber (110 kr)
Green Matmarknads Bistro har fullständiga rättigheter, så dryckespaket finns att tillgå. Bokning sker över telefon (010-330 00 37) eller på mail.