Turkisk husmanskost landar i Stockholm

14:44 22 Mar 2017

Nu ska stockholmarna få smaka på en tvättäkta turkisk döner på en av de mest besökta platserna under sommaren, Hornsbergsstrand.

Den nyöppnade restaurangen Çok erbjuder döner tillagad på traditionellt vis. Det är skådespelaren och entreprenören Mahmut Suvakci som fortsätter att kombinera sina stora passioner i livet, mat och skådespeleri.

Sedan fem år tillbaka har Mahmut drivit sina två Lily's Burger tillsammans med Joel Kinnaman. Han öppnade även Falafelbaren i Skanstull för knappt ett år sedan tillsammans med ägarna från restaurangen med samma namn på Hornsgatan.

Çok erbjuder turkisk mat gjord på det traditionella viset, där köttet grillas på ett snurrande spett för att grillytan ska bli så jämn som möjligt, därefter skivas köttet i lövtunna skivor och serveras med nybakat bröd, krispiga grönsaker med röror och pommes gjord på ekologisk potatis. 
– Çok ska vara en blandning mellan “fine dining" och “fast food”, något vi valt att kalla "fine fast food" helt enkelt, säger Mahmut och tillägger att allt på menyn även går att beställa som take away.

Man har även flugit in en dönerspecialist från Ankara som ska överse verksamheten.
– Vi ska visa skillnaden på det vi i Sverige kallar kebab med bröd och en tvättäkta turkisk döner. Det kommer att bli något som stockholmare aldrig smakat på, säger Mahmut Suvakci.

Förutom kebab serverar Çok även bland annat falafel, lahmacun och baklava. Restaurangen kommer även att ha en uteservering för de solsugna.

Çok öppnar idag den 22 mars. 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Timber

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk.

Kagges

Det är inga dåliga restauranger som tidigare har huserat i de lokaler som Kalle Lindborg och Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm tog över tidigare i år.

Paraden

Biograf Paraden i korsningen Valhallavägen och Erik Dahlbergsgatan invigdes redan 1932. I början av året tog Bockholmengruppen över lokalerna.

Kasai

Musiken är hög, belysningen dämpad och servisens personalkläder minst sagt iögonfallande.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!