Nu ska stockholmarna få smaka på en tvättäkta turkisk döner på en av de mest besökta platserna under sommaren, Hornsbergsstrand.
Den nyöppnade restaurangen Çok erbjuder döner tillagad på traditionellt vis. Det är skådespelaren och entreprenören Mahmut Suvakci som fortsätter att kombinera sina stora passioner i livet, mat och skådespeleri.
Sedan fem år tillbaka har Mahmut drivit sina två Lily's Burger tillsammans med Joel Kinnaman. Han öppnade även Falafelbaren i Skanstull för knappt ett år sedan tillsammans med ägarna från restaurangen med samma namn på Hornsgatan.
Çok erbjuder turkisk mat gjord på det traditionella viset, där köttet grillas på ett snurrande spett för att grillytan ska bli så jämn som möjligt, därefter skivas köttet i lövtunna skivor och serveras med nybakat bröd, krispiga grönsaker med röror och pommes gjord på ekologisk potatis.
– Çok ska vara en blandning mellan “fine dining" och “fast food”, något vi valt att kalla "fine fast food" helt enkelt, säger Mahmut och tillägger att allt på menyn även går att beställa som take away.
Man har även flugit in en dönerspecialist från Ankara som ska överse verksamheten.
– Vi ska visa skillnaden på det vi i Sverige kallar kebab med bröd och en tvättäkta turkisk döner. Det kommer att bli något som stockholmare aldrig smakat på, säger Mahmut Suvakci.
Förutom kebab serverar Çok även bland annat falafel, lahmacun och baklava. Restaurangen kommer även att ha en uteservering för de solsugna.
Çok öppnar idag den 22 mars.