KOKA är en av de krogar som kombinerar miljötänk med Michelinstjärnor. Foto: Thomas Wal.

Tre av Göteborgs stjärnkrogar blir KRAV-märkta

13:31 18 Apr 2016

Nu sällar sig tre Göteborgsrestauranger till den lilla skaran svenska KRAV-märkta stjärnkrogar.

Växjös PM & Vänner och stockholmsbaserade Restaurang Volt är inte längre ensamma i Sverige om att ha både Michelinstjärnor och KRAV-certifikation. Göteborgska KOKA, SK Mat & Människor och Thörnströms Kök är de senaste tillskotten. Därmed är tre av stadens sju stjärnkrogar KRAV-märkta.
– Den typ av restaurang som vi tillhör bör ta ett stort miljöansvar. Om vi, som jobbar med säsongsbaserad västsvensk mat, klarar att hitta nog med ekologiska råvaror så klarar andra också av det, säger Björn Persson som driver KOKA.

Än så länge är alla tre restaurangerna, som har varsin stjärna i Guide Michelin, certifierade på KRAVs nivå ett, vilket innebär att de har 25% godkända livsmedel eller minst 15 godkända produkter. 

– Man måste inte vara världsmästare från början. Skulle alla krogar bara börja med att byta ut femton produkter till KRAV-märkta skulle det göra stor skillnad, säger Stefan Karlsson, krögare på SK Mat & Människor. 

Läs också: TakeOver & Out – Göteborgs nomadkrog.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.