Nu sällar sig tre Göteborgsrestauranger till den lilla skaran svenska KRAV-märkta stjärnkrogar.
Växjös PM & Vänner och stockholmsbaserade Restaurang Volt är inte längre ensamma i Sverige om att ha både Michelinstjärnor och KRAV-certifikation. Göteborgska KOKA, SK Mat & Människor och Thörnströms Kök är de senaste tillskotten. Därmed är tre av stadens sju stjärnkrogar KRAV-märkta.
– Den typ av restaurang som vi tillhör bör ta ett stort miljöansvar. Om vi, som jobbar med säsongsbaserad västsvensk mat, klarar att hitta nog med ekologiska råvaror så klarar andra också av det, säger Björn Persson som driver KOKA.
Än så länge är alla tre restaurangerna, som har varsin stjärna i Guide Michelin, certifierade på KRAVs nivå ett, vilket innebär att de har 25% godkända livsmedel eller minst 15 godkända produkter.
– Man måste inte vara världsmästare från början. Skulle alla krogar bara börja med att byta ut femton produkter till KRAV-märkta skulle det göra stor skillnad, säger Stefan Karlsson, krögare på SK Mat & Människor.
Läs också: TakeOver & Out – Göteborgs nomadkrog.
Tre av Göteborgs stjärnkrogar blir KRAV-märkta
Stad:
Kategori: