Tössebageriet lanserar wrapsemla

17:57 19 Jan 2015

VM-konditorn Mattias Ljungberg, till vardags på Tössebageriet, har lanserat lösningen på stöket i att äta en semla när man är på språng. Med crossovern wrapsemla är problemet ett minne blott. 

Mattias Ljungberg, konditor på Tösse och lagkapten i Konditorilandslaget noterade som ett fenomen att nästan ingen äter semlor to-go. Han misstänkte att förklaringen till detta var formatets olämplighet. Nu lanserar han därför wrapsemlan. 

– Semmelwrap är en vanlig semla, samma vikt som en vanlig semla, säger Mattias Ljungberg i podcasten Prata MatSkillnaden är att degen kavlats ut jättetunt, och att den bakas väldigt ljust så den går att rullas ihop, och sedan spritsar vi grädde och mandelmassa i den.

Mattias Ljungbergs wrapsemla finns till försäljning på Tössebageriet, Karlavägen 77. Fettisdagen, den officiella dagen för semlor, infaller i år den 17 februari.

Stad: 
Kategori: 
9 Visa kommentarer (9)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla
Annons

Krogrecensioner

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

MamaWolf

Vi har ätit okonomiyaki, japanska matpannkakor, på Södermalms nya hål i väggen.

Mother

"Kvällen flyter som att någon fått för sig att det sämsta med att äta på restaurang är att bli omhändertagen."

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!