Namnet och loggan till Nordic Lights nya restaurang The Crooked Leg är inspirerat av en av de anställdas kontorshund Thelma, eller “Hotellma” som hon skämtsamt kallas. Och ambitionen med restaurangen passar rätt bra in på namnet. Målet är, enligt Daniel Hermansson som är mat- och dryckesansvarig för hotellet, att skapa en egen enhet som är mer avslappnad och personlig än vad många andra hotellrestauranger är.
– Om man inte har varit inne här på ett tag är det en stor förändring, säger Daniel. Vi har byggt en ny bar, anställt ett dream team och kommer till öppningen faktiskt också att göra oss av med det platsgjutna stora vita bordet som länge har varit en del Nordic Lights signum. Det blir personligare nu, vilket också gjorde det viktigt att ha ett eget namn och identitet för restaurangdelen.
Bardelen kommer också att ha ett “Bartenders Table", beläget bakom den nybyggda baren, där sällskap från restaurangen kan fortsätta sittningen. Som barchef har Kim Nicander tillträtt, och restaurangchef för The Crooked Leg blir Staffan Björck som senast kommer från Boqueria. Matmässigt blir det ingen särskild inriktning på kök eller världsdel utan fokus kommer mer att ligga på “det härligt goffiga”.
– Vi gör dessutom precis allting här på plats, och bakar till exempel själva. Marita som är vår konditor kommer att få ta stor plats både när det kommer till bröd och bakverk.
The Crooked Leg smygöppnar i mitten av januari, även om alla detaljer troligtvis inte kommer att vara på plats tills dess.
– Saker får komma på plats när det väl gör det, så är det med nyöppningar. Men vi har iallafall beställt 50 kaktusar som ska levereras imorgon.
The Crooked Leg smygöppnade den 15 januari.