Ja, du såg rätt. Det är en Doppsko.

Tennstopet rear ut gammal mat

13:06 30 Aug 2017

Mellan den 25-29 september serverar Tennstopet gammal mat. Eller rättare sagt jättejättegammal, närmare 150 år. 

Anledningen till den speciella menyn är givetvis att krogen firar 150 år i år, och varmrätterna kommer även att säljas till det dåtida priset 5 kronor, medan desserterna går lös på 3 bagis.

För 150 år sedan öppnade Tennstopet i Klarakvarteren men håller sedan det omfattande rivningsarbetet 1965 till på Dalagatan i Vasastan. 2012 kom dagens ägare, Christian Olsson och Kristofer Sandström, in i bilden.
– Sedan vi förvärvade Tennstopet för fem år sedan har vi i viss mån satt vår prägel på restaurangen men vårt mål har alltid varit att bevara den tidskapsel som Tennstopet är. Vi håller hårt i Tennstopets traditioner och klassiska teman såsom surströmming, kräftskiva, vilt och kråka. Nu när vi firar 150 år vill vi skapa något speciellt som speglar Tennstopets och Sveriges kulturella matarv, säger Christian Olsson.

Menyn kommer att serveras mellan den 25-29 september klockan 14:00-16:30. Det finns utrymme för 120 personer per dag och platser bokas endast via mail eller telefon. Ett visst antal drop-in platser kommer också att finnas tillgängliga i puben.

Dessa rätter kommer att finnas på menyn under jubileet

Doppsko – gräddstuvad pytt i panna.
Köttsoppa med klimp. Soppan består av nötkött, palsternacka, kålrot, purjolök, potatis och rotselleri. Klimp är gjort på mjölk, mjöl, ägg och salt.
Paltbröd på grisblod, rågmjöl, vetemjöl, sirap, jäst och salt.
Lerpottasill – matjessill som serveras med hackat ägg, gräslök och potatis med hett brynt smör som serveras ljummen.
Kroppkakor – en blandning av ägg, potatis, potatismjöl och salt. Dessa fylls med en duxelle av kantareller och lök och kokas i salt vatten. 
Kolbulle – en slags fläskpannkaka som innehåller fläsk, vatten, ister och salt.
Filbunke – en fet mjölk som syras, och serveras med färska bär och krossade drömmar (kakan alltså).
Änglamat – vispad grädde som smaksätts med körsbärslikör och varvas med inkokta körsbär och pepparkakscrumble.
Sjuskinnsgröt – risgrynsgröt med socker, smör, sötmandel och kanel som varvas i en plåt och gräddas i ugn. Den serveras med en saftsås på björnbär.

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Timber

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk.

Kagges

Det är inga dåliga restauranger som tidigare har huserat i de lokaler som Kalle Lindborg och Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm tog över tidigare i år.

Paraden

Biograf Paraden i korsningen Valhallavägen och Erik Dahlbergsgatan invigdes redan 1932. I början av året tog Bockholmengruppen över lokalerna.

Kasai

Musiken är hög, belysningen dämpad och servisens personalkläder minst sagt iögonfallande.

Duvel Café

Med 17 år på nacken har Duvel Café gjort sig ett namn som en av Vasagatans absoluta långkörare.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!