Premiär för Götaplatsen Street Food Saturdays

11:05 22 Jun 2015

Hola Ceviche är en av de foodtrucks som gästar Götaplatsen i sommar. Foto: Hola Ceviche.

I sommar får du anledning att besöka Götaplatsen på lördagskvällarna, och det har ingenting att göra med att Poseidon känner sig ensam. Varje vecka från den 27 juni till den 1 augusti samlas några av stans foodtrucks vid toppen av Avenyn.

Under årets varmaste månader är paradgatan onekligen främst ett tillhåll för turister, och de flesta göteborgare håller sig på behörigt avstånd. Kanske kan Street Food Saturdays ändra på det. 17–22 de kommande sex lördagarna samlas tolv av stans foodtrucks på torget för att förse dig och alla du känner med middag som inte ens ruinerar dig. Bland annat kan du äta mat från Hola Ceviche, Two Buns and Meat, Jammin Jamaican Soulfood och Mi Taquito. Du kommer också kunna trycka en halv special från the inventors of "gött mos" – Partilleinstitutionen Oves Gatukök.

Oavsett vad du käkar får du livemusik som sideorder. De tre första kvällarna står Timothy von Schedvin, som spelat på Göteborgs gator i tio år, på scen. Resterande datum har Nashua hand om, en trio som föddes ur medlemmarnas dröm att försörja sig som gatumusikanter i Australien. Du fattar, det är alltså street-tema på alltihop. Så himla passande.

Läs också: Här är Göteborgs nya foodcourt.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.