Den 7 april 2017 kan du gå Medborgarskolan i Göteborgs kurs i Popcornpoppning.
Den pop-ulära kursen tar upp alltifrån popcornets historia och kemi, till praktiska tillämpningar. Kursen kostar 450 kronor och håller på i fyra timmar vid ett tillfälle. Kursledare är Bruno Lindberg, civilingenjör i livsmedelskemi från Chalmers och stor popcornälskare.
Kursinnehåll
-Kort popcornhistoria
-Popcornets kemi
-Varför popcorn poppar och hur vi kan få det att poppa perfekt
-De tre vanligaste misstagen
-Kastrullen och spisens betydelse för slutresultatet
-Olja och hur det påverkar popcornen
-Förevisning av hur man bäst poppar och olika tekniker
- Största delen av tiden kommer läggas på att du själv får poppa popcorn för att lära dig och förfina din teknik
-Sammanfattning och diskussion kring popcorn och poppandet
I kursinformationen ombeds deltagarna att ha lämplig klädsel för matlagning då det kommer att poppas en del popcorn. Läs mer på Medborgarskolans hemsida.