Bar Centro Aperitivo har gått och blivit Bar Centro på heltid. I september tog Oskar Ahlvin och Harry Wong över stafettpinnen till restaurangen.
Det nya Bar Centro bygger mer eller mindre på samma koncept som Aperitivo. God mat, trevligt vin och en avslappnad känsla. Men matmässigt har man gått ifrån det gamla konceptet en aning.
– Vi har valt att jobba med influenser från Kina, Japan och Frankrike i en mer modern och avslappnad stil, berättar Harry.
De nya krögarna träffades i baren för något år sedan och blev snabbt polare. Men att ta över krogen var inget de planerat, det bara blev så.
Vad gjorde ni innan?
– Vi kommer från helt olika bakgrunder, Harry med ett förflutet som textilingenjör men sadlade om till kock. Så när han fick ett erbjudande från David Lilja Lundin att börja jobba med dem på Bar Centro Aperitivo kunde han inte tacka nej. Så han arbetade redan här när vi tog över. Själv flyttade jag till Göteborg i samband med att Upper House skulle öppna. Efter det fick jag chansen att bestämma över vinerna på Linnea Art innan de stängde. Sen dess har jag mest jobbat runt i stan i väntan på rätt jobb, berättar Oskar.
Förutom ny meny, vilken är den största förändringen sedan ni tog över?
– Framförallt har vi satsat på att våra gäster ska kunna sitta ner mer bekvämt och att stället ska få mer av en restaurangkänsla. Vi också ändrat öppettiderna, numera har vi öppet från onsdag till lördag mellan 18 och 23.
Hur är det att dela lokal med ett kafé?
– Precis som man kan tänka sig skulle jag tro. Det är självklart lite konstigt och inte helt optimalt. Eftersom lokalen är så liten så är det ju väldigt trångt under vissa tider, speciellt när båda verksamheterna är i lokalen. Men det handlar ju om att samsas, hitta lösningar och maximera de få kvadratmeter som finns. Så det är tur att vi är ett gott gäng.
Varifrån hämtar ni er inspiration?
– Överallt, men man har ju med sig en hel del sedan tidigare. Vi har en tydlig tanke om vad vi gillar för mat och dryck. Men vi influeras självklart av resor, bilder och kollegor i branschen.
Vad har ni för mål med restaurangen?
– Att få fem fyrar i GP, nej skämt åsido. Vi har väl inga direkta mål, vi jagar ju inga stjärnor eller stora utmärkelser. Vi vill bara förmedla en väldigt bra och härlig upplevelse. Men om man ska säga något så är vårt mål att ha fullt hus varje dag och att se till att vi får vara kvar i lokalen.