Nya krögare på Bar Centro

12:48 7 Dec 2016

Bar Centro Aperitivo har gått och blivit Bar Centro på heltid. I september tog Oskar Ahlvin och Harry Wong över stafettpinnen till restaurangen.

Det nya Bar Centro bygger mer eller mindre på samma koncept som Aperitivo. God mat, trevligt vin och en avslappnad känsla. Men matmässigt har man gått ifrån det gamla konceptet en aning.
– Vi har valt att jobba med influenser från Kina, Japan och Frankrike i en mer modern och avslappnad stil, berättar Harry.

De nya krögarna träffades i baren för något år sedan och blev snabbt polare. Men att ta över krogen var inget de planerat, det bara blev så. 

Vad gjorde ni innan?
Vi kommer från helt olika bakgrunder, Harry med ett förflutet som textilingenjör men sadlade om till kock. Så när han fick ett erbjudande från David Lilja Lundin att börja jobba med dem på Bar Centro Aperitivo kunde han inte tacka nej. Så han arbetade redan här när vi tog över. Själv flyttade jag till Göteborg i samband med att Upper House skulle öppna. Efter det fick jag chansen att bestämma över vinerna på Linnea Art innan de stängde. Sen dess har jag mest jobbat runt i stan i väntan på rätt jobb, berättar Oskar.

Förutom ny meny, vilken är den största förändringen sedan ni tog över?
– Framförallt har vi satsat på att våra gäster ska kunna sitta ner mer bekvämt och att stället ska få mer av en restaurangkänsla. Vi också ändrat öppettiderna, numera har vi öppet från onsdag till lördag mellan 18 och 23. 

Hur är det att dela lokal med ett kafé?
Precis som man kan tänka sig skulle jag tro. Det är självklart lite konstigt och inte helt optimalt. Eftersom lokalen är så liten så är det ju väldigt trångt under vissa tider, speciellt när båda verksamheterna är i lokalen. Men det handlar ju om att samsas, hitta lösningar och maximera de få kvadratmeter som finns. Så det är tur att vi är ett gott gäng.

Varifrån hämtar ni er inspiration?
Överallt, men man har ju med sig en hel del sedan tidigare. Vi har en tydlig tanke om vad vi gillar för mat och dryck. Men vi influeras självklart av resor, bilder och kollegor i branschen. 

Vad har ni för mål med restaurangen?
– Att få fem fyrar i GP, nej skämt åsido. Vi har väl inga direkta mål, vi jagar ju inga stjärnor eller stora utmärkelser. Vi vill bara förmedla en väldigt bra och härlig upplevelse. Men om man ska säga något så är vårt mål att ha fullt hus varje dag och att se till att vi får vara kvar i lokalen.

 
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.