Den 25 april öppnar Sayan Isakssons nya krog A House Bouillon för allmänheten. Restaurangen är en del i satsningen på medlemshuset A House i gamla Arkitekturskolan.
Målet med medlemshuset A House är att skapa ett centrum för matutveckling, och som ett första steg öppnar nu Sayan Isaksson lunchrestaurangen A House Bouillon. Till vardags jobbar Sayan som chefskock på stjärnkrogen Esperanto, men på den nya krogen ligger fokus på en i de flesta avseenden enklare maträtt.
– Jag fascineras av dynamiken i buljong, från näring för nödställda till finrummets silverskålar – den demokratiska maten, säger Sayan Isaksson.
Under nästa år är tanken att satsningen ska utvecklas till en större restaurang som även inkluderar ett food lab. Den 1-2 september arrangeras även Tasting The Future: Food Innovation Summit i A House, en samtalsserie som som tar erfarenheterna från förra årets världsutställning i Milano, Feeding The Planet, vidare.
A House ligger på Östermalmsgatan, ett stenkast från Kungliga Tekniska Högskolan.