Nordic Kiwi packar öl.

Nordic Kiwi slår ett slag för nyzeeländsk humle

09:38 26 Jan 2016

Nordic Kiwi Brewers består av Craig och Kerryn, två nyzeeländare bosatta i Stockholm, vars mission är att sprida kunskapen om kvaliteterna hos hemlandets humle. I helgen gästar de Nöjesguidens Ölmässa

– Vi är Craig och Kerryn - ett par "kiwikillar" som på något sätt hamnade här i norr. Varför, frågar du? Du kan nog gissa. Det var iallafall inte på grund av gynnsamma skatteregler eller vita jular. 

Hur startade ni bryggeriet? 
– Efter många år av ölbryggning, många ölspetsade samtal och en god dos av drömmar, beslutade vi att ta steget in i kommersiell bryggning. Det hela låter väldigt enkelt, men som alla bryggerier vet är det en lång väg från dröm till verklighet. Namnet Nordic Kiwi Brewers kommer från dualiteten av att vara kiwibryggare här i norr. Vi kallar det Nordic heart - Southern Soul

Hur många öl har ni hunnit med att brygga hittills?
– Alldeles för många, haha. Men kommersiellt har vi släppt sex öl under 2015. Vi strävar efter att göra öl med hög klunkabilitet och öl som vi älskar att dricka själva, vilket förmodligen har sina rötter i vår ölkultur hemma i Nya Zeeland. Där finns också en blomstrande hantverksscen, och ett antal kiwibryggerier gör inbrytningar här i Sverige.

Har ni någon signaturstil?
– Vår unika stil är att vi bara använder nyzeeländsk humle. Vi vill visa upp möjligheterna med olika typer av kiwihumle och även stödja den industrin, eftersom den gör en hel del forskning och utveckling av nya sorter. Detta begränsar oss naturligtvis från att använda några av de djärvare amerikanska humlesorterna, men vi är säkra på att kiwihumle klarar de flesta typer av öl.

Hur har ölåret 2015 varit?
– Vi är överväldigade av hur saker och ting har gått 2015, med tanke på att vi bryggde vårt allra första tusenliterssats i bryggeriet den 30 december 2014. Vi etablerade varumärket, har varit på ett antal festivaler, släppt sex öl, haft vårt första samarbete med Brewing Költur och har äntligen blivit klara med utbyggningen av bryggeriet.

Vad tror du att vi har att förvänta oss av 2016?
– Ett par nya öl är i vardande, dessa med en mer tydlig kiwismak än bara humle. Stora möjligheter för samarbeten och helt enkelt mer god öl!

Vad fick er att tacka ja till Nöjesguidens Ölmässa?
– Det finns några stora namn på listan i år och vi är stolta och ödmjuka att få finnas med bland dem. Vi var dessutom på mässan förra året som gäster och gillade verkligen storleken och känslan.

Vilka öl kommer ni att ta med er dit?
– Vi tar med vår Chili Stout, Pacific IPA ocxh Södra Pale Ale i flaskor. Dessutom kommer vi att servera två nya öl - en baltisk Porter spetsat med blåbär och vår Champagne Supernova - Imperial Champagne Pilsner, som är ett samarbete med Brewing Költur. Ta med din törst!

Läs mer om Nöjesguidens Ölmässa

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Påskrea på Ölmässa

Ni har väl hört talas om Nöjesguidens ölmässa? Nu har ni chansen att lägga två biljetter i påskägget, till priset av en. Till och med annandag påsk gäller kampanjen, som drar av 50% automatiskt när två biljetter ligger i varukorgen. Samma fenomen uppträder givetvis ifall ni skulle råka köpa 4 eller 6 biljetter. Trevligt!*

Köp biljetter här.

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!