Mannen på taket

09:06 25 Sep 2016

Linköping fortsätter att utvecklats som krogstad. I slutet av september öppnade S8-gruppens senaste projekt Taket, med fokus på burgare och riktigt bra cocktails – det sistnämnda i samarbete med Stockholmsbaserade Liquid Management.

S8-gruppen har växt snabbt de senaste åren. Det började med Storan och Uteserveringen, fortsatte med Malt & humle, Johannes kök, Innergården och 1854, och nu är det dags för Taket. Inför öppningen slog vi en signal till Mattias Grane, eventkoordinator och musikansvarig på S8-gruppen, för att få veta mer om den nya satsningen.

Sportfråga. Hur känns det?
– Det känns spännande, vi har jobbat med projektet ganska länge och det kommer att bli precis så som vi vill att det ska bli. Det är roligt.

Jag har fått det förklarat för mig som att Taket ska bli “Linköpings i särklass bästa bar”.
– Det är klart att vi får ha en viss ömjukhet i den frågan, men det är ambitionen.

Hur kommer det sig att ni samarbetar med just Liquid Management?
– Det är för att höja kvaliteten på vår barverksamhet i allmänhet och kanske våra cocktails och drinkar i synnerhet. De är riktigt duktiga på den biten – det är en viss kompetens som ändå är ganska sällsynt, rent generellt, i Sverige även om det hela tiden blir bättre. I Linköping är det inte så många som sitter på gedigen erfarenhet och kunskap från cocktailvärlden.

Hurdan är är visionen?
Att Taket ska vara lika mycket en livlig cocktailbar som ett gött hamburgerhak. I grund och botten är det en cocktailbar belägen i en platsbyggd lokal på ett tak. Bra kvalitativa burgare med sides och tillbehör, och en ambitiös bar. Det blir lite takterrasskänsla även om det är inbyggt, och det kommer att finnas en balkong att sitta på under sommarhalvåret. 

Jag gillar den stora neonskylten!
– Ja den är grym. Vi jobbar med ledorden hunger törst och kärlek, som ska sammanfatta allt som händer på Taket, känslan och atmosfären. De tre orden kommer också att finnas i neon inne på stället. Vi kommer även att ha en liten monter med med barredskap och drinkböcker som gästerna kan köpa med sig hem.

S8-gruppen har en hel del ställen i Linköping, hur stora är ni egentligen?
– Vi är stora i Linköping, den största aktören på krog- och restaurangsidan i stan. I dagsläget driver vi fyra restauranger samt två säsongsuteserveringar som har egna kök och menyer. Taket blir den femte restaurangen. 

Vilket av era ställen serverar den bästa drinken, såhär innan Taket har öppnat?
– Kollar man White Guide så är Storan bäst, men det får man ju avgöra själv. Vi har lagt mycket krut på drinkarna på Storan och jag själv uppskattar att gå ut och få en drink som är välgjord i ett sammanhang där det är schysst musik, bra stämning, och bra häng. Suktar man efter ett bra ölhak så är Malt & humle ett givet val.

Hur tycker du att Linköpings krogliv har utvecklats de senaste åren?
– Det har hänt, och fortsätter att hända, jättemycket de senaste åren. Jag tror att det har att göra med att svensken, om man kan säga så, rent generellt har fått lite mer kontinentala vanor. Man dricker lite annorlunda, det behöver inte vara så mycket som möjligt för så liten peng som möjligt utan man vill istället ha någonting riktigt gott och stannar vid ett eller två glas. Man ställer också högre krav på maten man äter ute, det finns ett ökat matintresse.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!