I gamla banklokaler på Grev Turegatan 30 öppnar Luxkoncernen med Henrik Norström i spetsen gastrobaren Penny & Bill någon gång i februari 2017.
På Penny & Bill slår sig gänget bakom ställen som Lux Dag för Dag, B.A.R. och EAT sig ihop med en av Sveriges mer kända bartenders Johan Evers. Resultatet beskriver de själva som en symbios av restaurang och cocktailbar, där lättare rätter och cocktails kompletterar varandra smakmässigt. Kockarna kommer därför att jobba sida vid sida mitt i lokalen tillsammans med bartenders.
Maten kommer att bestå av lättare rätter med tonvikt på fisk och skaldjur.
– Det har varit en lång men väldigt rolig och inspirerande resa. Det här är nytt koncept och i den här branschen är man ofta bra på antingen mat eller dryck. Dessutom är cocktailkulturen också förhållandevis ny i Stockholm, och det finns fortfarande kvar gamla föreställningar om när cocktails passar att dricka och inte, säger Henrik Norström.