Mellan den 13-17 oktober är Vassa Eggens hummervecka tillbaka. Under perioden serverar restaurangen en specialmeny som fokuserar på det populära skaldjuret.
För någon dryg vecka sedan fiskades den första svenska hummern upp, och såldes för ett kilopris på drygt 10 000 kronor. Hummern på Vassa Eggen är emellertid inte från Sverige, utan härstammar som övriga inslag under veckan från Amerika. Såväl utformningen av menyn som drinklistan som domineras av amerikansk öl och amerikanska cocktails kommer att vara starkt präglad av detta.
– De flesta har nog en traditionell bild av hummer som dyr mat, som serveras tillsammans med champagne. När vi tänker på maträtter som innehåller havets läckerheter, som hummer och andra skaldjur, vill vi ändra på den traditionella bilden, säger Christian Olsson som är krögare på Vassa Eggen. Det blir något helt annat än skumpa och skaldjursplatå.
Vassa Eggens Lobster Shack kan avnjutas både i baren och restaurangen, och pågår alltså mellan den 13–17 oktober.