Inom kort öppnar S:t Jakobs sin första "kvartersglasseria".
I &Breads gamla lokaler, på Regementsgatan 15 i Slottsstaden, är det tänkt att bagerikedjan S:t Jakobs ska flytta in. Ägarparet Mattias Mårtensson och Marina Hägg har länge drömt om att öppna upp ett ställe där de kan sälja glass, våfflor och crêpes. I augusti blir det verklighet.
– Vi kommer både att erbjuda matiga våfflor, med till exempel skagenröra, och sötare varianter. Allt kommer att vara i S:t Jakobs anda, berättar Marina Hägg i en intervju med Lokaltidningen Malmö.
Maken Mattias Mårtensson blir den som ska ansvara för själva glassbiten. Under sommaren kommer han att åka på studieresa till Bologna i Italien för att lära sig konstens alla regler av en särskild glassmästare.
– Jag har alltid älskat att äta glass och jag tror att om man gillar något så ska man göra något av det. Jag lärt mig hur man gör bröd och nu är det dags för min andra passion: glass. En fördel med det här är att vi kommer slippa åka iväg och köpa glass, säger Mattias Mårtensson till Lokaltidningen Malmö.
Sedan tidigare finns S:t Jakobs Stenugnsbageri på flera ställen runt om i Lund och Malmö. Satsningen på den nya glass- och våffelbaren innebär att S:t Jakobs frångår det populära fik- och bagerikonceptet en aning.
– Istället för ett kvartersbageri så blir det här en kvartersglasseria. Vi har märkt att folk här gillar kvalitet och det personliga, berättar Marina Hägg till Lokaltidningen Malmö.