Här är Göteborgs nya veganska street food-hak

15:10 13 Apr 2017

Öppningsdatumet är inte helt klart, men vi snackar om snart. Arbetet är i full gång och innan våren övergått i sommar ska dörrarna till MIM, More is More, stå på vid gavel.

Kort och gott är More Is More en vegansk street food-restaurang med extra allt. Här handlar det om att maxa alltifrån maten och inredningen till det som ljuder ur högtalarna. Bakom restaurangen står Ida och Staffan Wittrock, Ida kommer ifrån något av en krögarfamilj då brodern driver en street food-restaurang i Stockholm. Staffan däremot har ett förflutet som hiphop-producent och har jobbat som dj i många år.

– Tillsammans utgör vi även synthduon Secret Zoo, men utöver musiken är intresset för mat något vi båda haft med oss sedan barnsben. Vi är båda veganer och brinner för god och gärna överdådig mat. Chiapudding och andra nyttigheter har ingen plats i vårt kök. Så förkärleken för stora smaker och comfort food mynnade med tiden ut i konceptet More Is More, berättar Staffan.

Att musiken har en viktig roll i konceptet märks tydligt. Staffan återkommer flertalet gånger till vad som ska ljuda ur högtalarna och planerna på onsdagarnas blandbandsklubb.
– Det är den perfekta klubben för den som är för lat för att dj:a men som samtidigt vill njuta av sin egen förträffliga smak. Sedan kommer vi även att köra dj:s på fredagarna i samband med vår after work.

Vad kommer att finnas på menyn?
– Vällagad street food som till en början kommer att bestå av överdådiga korvar och franska pizzor, så kallad tarte flambée. Så gott som allting kommer att lagas från grunden och engagemanget kommer att märkas både på tallriken och i glasen. På dryckesfronten har vi valt att rikta in oss på hantverksmässiga cocktails, mocktails och lokalproducerad öl, säger Ida.

Restaurangen kommer att ligga på Hisingen, blir det öns första veganrestaurang?
– Ja, vi kommer att bli öns första helveganska restaurang. I närområdet finns Kvilles Pastahouse och Barleys Food Factory som också har en hel del veganskt på menyn. Men nu har vi en förhoppning att sätta Kville på kartan som en destination för turister som söker veganska restauranger. Det känns som om folk är mer öppna för att prova nya saker och vi är övertygade att både veganer och köttätare kommer att gilla stället, säger Ida.

Hur är utbudet av vegankrubb i Göteborg annars?
– Vi skulle vilja klassa Göteborg som Sveriges veganstad nummer ett. Det har hänt mycket här under de senaste åren och nu kan man få allt från vegansk onlinepizza, svennekinamat, habilt pubkäk, kompetent street food, eleganta bakverk och lyxiga avsmakningsmenyer utan problem, berättar Staffan.

Finns det några speciella trender inom veganköket just nu?
– Trenderna är lite detsamma som rådande mattrender i övrigt. Men extra hett är väl bowls i alla dess former och blomkål som buffalo wings, burgare eller helrostad som en veggiehjärna. I övrigt så fortsätter det veganska och vegetariska att bli mer mainstream vilket är kul. Bara det att tävlingen Årets Kock valde att hålla tävlingen vegetarisk i år känns stort, säger Ida.

Vart hittar ni er inspiration?
– Instagram är ett grymt medium för inspiration, vi följer veganska restauranger världen över. Men vi veganiserar mest det animaliska och ibland behöver en återuppfinna hjulet, ibland inte.

More is More öppnar inom kort på Herkulesgatan 40.

Glöm inte att följa Nöjesguiden på Facebook.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.