Håkan Hellströms Loser Meal på 7:ans meny

09:51 10 Jun 2015

7:ans i Vasastan har varit ett givet nattamatstopp för göteborgarna sen sjuttiotalet, på senare tid i Sibyllas regi. Nu bryter man sig ur kedjan och går tillbaka till sina rötter.

När Håkan Hellström spelade på Way Out West 2010 berättade han om sena nätter i sin ungdom, när han gett upp hoppet om att hitta någon att gå hem med och istället gick till 7:ans för att käka. Där försökte han beställa ett "Loser Meal", men de anställda fattade aldrig vad han menade. "Ja, men du vet, det är extra majonäs, extra pommes frites, extra lök, allt sånt man äter på fyllan när man vet att man inte kan få någon". När Håkan misslyckas med eventuella raggförsök i framtiden kommer han dock inte behöva förklara vad det är han vill ha. Nu blir Loser Meal ett fast inslag på 7:ans meny. Ställets ägare Christian Holmström och Charina Andersson har till och med fått mealet godkänt av dess upphovsman. Det blir knappast mer klyschigt göteborgskt än så. 

Menyn uppdateras förstås på fler ställen, högrevsburgare tar plats och man lägger mer vikt vid vegetariska och veganska alternativ. Utöver det letar man sig tillbaka till 7:ans rötter. Gatuköket startades av Allan Atterfelt efter en resa i USA, där han inspirerades av nattöppna drive-in-krogar och milkshakebarer. 
– Det handlar inte om något ägarbyte eller en helomvändning, tvärtom tar vi ner Sibylla-skylten och blir oss själva igen, säger Christian Holmström i ett pressmeddelande.

Läs också: Här är Göteborgs nya foodcourt.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.