Nu på lördag den 9 april hålls den första fiskauktionen i Stockholm sedan trettiotalet. Det är Stockholms Matmarknad som står bakom initiativet.
Bengt Lorentsson från Smögen arbetade som auktionsförrättare redan innan digitaliseringen av Smögens fiskauktion, och gör nu comeback bakom klubban. Utbudet kommer bestå av fisk och skaldjur från västkusten och förhoppningsvis Östersjötorsk, gös, abborre, gädda och strömming från yrkesfiskare i Mälaren och Östersjön.
– Jag har länge velat göra detta och det känns fantastiskt att äntligen få hit Bengt och att ge våra kunder möjligheten att få uppleva en klassisk fiskauktion, precis som det var förr i tiden, säger Niclas Lundgren som ansvarar för inköp av fisk på Stockholms Matmarknad.
Auktionen kommer att hållas vid tre tillfällen: klockan 13, 15 och 17 den 9 april. Stockholms Matmarknad ligger i Sturegallerian och drivs av Sturehof.