I sommar öppnar kockarna Filip Fastén och Joel Åhlin från Agrikultur två pop-up restauranger i Sverige och Danmark. Restaurangerna görs som en del av Scandinavian Detours som är en ny upptäcktsguide lanserad av whiskymärket Talisker.
Den 26 april öppnar bordsbokningen för de båda restaurangerna. Platserna har identifierats tillsammans med de äventyrare som har varit med och skapat upptäcktsguiden Scandinavian Detours.
– Vår matlagningsfilosofi handlar om rena och starka smaker med nordiskt ursprung, kombinerat med teknik som hjälper råvarorna att behålla sin naturliga skönhet. Att öppna en restaurang mitt ute i naturen som förenar mat och dryck med äventyr känns helt rätt för oss, säger Filip Fastén.
Scandinavian Detours är utvecklad i samarbete med sex äventyrare, bland annat Emma Svensson, Mikael Lindnord, Tonje Blomseth och Jakob Gjerluff Ager. Tillsammans har de samlat svenska, norska och danska guldkorn i en guide som ska inspirera fler resenärer att resa lokalt och upptäckta vår närliggande natur.
Bordsbokningen för båda restaurangerna öppnar den 26 april.