Finalisterna i de 17 olika kategorierna i Restauranggalan 2017 är utsedda. Vilka som vinner tillkännages den 16 oktober på Cirkus i Stockholm.
För tionde året i rad delar tidningen Restaurang & Storkök ut priser till de aktörer i krogbranschen som har utmärkt sig under året. Dessa har chans att gå vinnande hem från galan i år.
Årets Barkoncept
Penny & Bill, Stockholm
Stranger – The Spirits Bureau, Göteborg
Tak, Stockholm
Årets Framtidslöfte
Fabian Olli-Johansson
Mimmi Selin
Signe Åberg
Årets Hållbara Krog
Agrikultur, Stockholm
Fäviken Magasinet, Järpen
Kalf & Hansen, Stockholm
Årets Hälsokoncept
Raw food, Malmö
Le Nom, Stockholm
Open new door, Göteborg
Årets Innovatör
Food Tech
Karma
Petter Stordalen & Frida Ronge
Årets Klassiker
Rut på Skäret, Skäret
Sjömagasinet, Göteborg
Sturehof, Stockholm
Årets Krog
Aloë, Älvsjö
Lilla Ego, Stockholm
SK Mat & Människor, Göteborg
Årets Kroginteriör
Blå tåget
Furillen, Lärbro
Malmö Saluhall, Malmö
Årets Krögare
Daniel Crespi
Erik och Nils Molinder
Nina Kristensson
Årets Kulturrestaurang
Kleins mat på Katrinetorp, Malmö
Restaurang Syltan, Vandalorum, Värnamo
Vatten, Restaurang & Kafé, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn
Årets Leverantör
Ecolab
Rational
Smörgåsbord
Årets Matsalsteam
Adam/Albin, Stockholm
Hotell Borgholm, Borgholm
Rolfs Kök, Stockholm
Årets Smakskapare
Frida Ronge, Tak, Stockholm
Lasse och Pia Schönemyr, Äkta Rök
Mathias Dahlgren, Rutabaga, Stockholm
Årets Sommelier
Benjamin Hill, Sjömagasinet, Göteborg
Emma Ziemann, Thörnströms Kök, Göteborg
Erik Schneider, L’Enotecha, Malmö
Samtliga motiveringar finns att läsa på restauranggalan.se.