Den 14 september avgörs det vem som ska representera Sverige i Bocuse d´Or Europe 2018, Kock-EM.
Intresset har i år varit större än någonsin och nu har åtta kandidater valts ut av Svenska Bocuse d’Or Akademien, där bland andra Henrik Norström, Jonas Lundgren, Markus Aujalay och Fredrik Eriksson ingår.
– Det är kul att se att intresset att representera Sverige i världens mest prestigefyllda tävling ökar. Många av de sökande har stor erfarenhet, kunskap och bra renommé varför vi för första gången har valt att låta åtta tävla i den svenska uttagningen, säger Henrik Norström, President Svenska Bocuse d´Or Akademien.
Kandidaterna i Bocuse d´Or Sverige 2017
- Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi
- Jonas Dahlbom, Kulinarisk ledare Gröna Lund
- Christofer Bengtsson, Grand Cafe i Oslo.
- Thomas Sjögren, Driver Skärets Krog och Café på Smögen under sommar halvåret, övrig tid frilansande kock.
- Andreas Edlund, Jobbar åt Pontus Group
- Pi Le, Souschef Ulriksdals Wärdshus
- Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi
- Edin Dzemat, Brasserie by EDz
Tävlingen genomförs den 12-13 september i ett av kocken egen valt kök och kandidaten ska då laga en vegetarisk rätt samt en kötträtt till 10 personer.
Glöm inte att följa Nöjesguiden på Facebook.