Mellan den 18–21 november gästas Boqueria Torg av pintxosproffset Josean Calvo från Bar Zeruko i San Sebastián.
Prisbelönta Bar Zeruko, som ligger i hjärtat av gamla stan i San Sebastián, har med 30 år på nacken varit med och utvecklat smårätterna till den nivå som gjort staden känd som matdestination. Under några dagar i november gästar de Boquerias kök.
– Vi vill utvecklas och ständigt kunna erbjuda våra gäster det bästa möjliga, då gäller det att våga bjuda in och inspireras av andra i branschen, säger Karl Malm som är kökschef på Boqueria.
Några av Bar Zerukos signaturpintxos som kommer att gästa Boquerias meny i november är:
Tosta de Bogavante (toast med nystekt lättrökt hummer, aioli, örtolja)
Bacalao Ahumado (rökt bacalao på minigrill)
Canelón Foie Gras (anklevercannelloni med sherrygelé)
Boqueria ligger i Moodgallerian, med ingång från Jakobsbergsgatan 17.