Åre Bryggcompagni består av en brokig skara med vitt skilda bakgrunder, men med den gemensamma nämnaren att de alla lämnat Småland för Åre. Den 29-30 januari gästar de återigen Nöjesguidens Ölmässa.
Företaget startade för drygt två år sedan och består av en sommelier, en kock, en affärsutvecklare och en trädgårdsingenjör.
Ni var med på mässan förra året också, hur har ni utvecklats sedan sist?
– Vi utvecklas på en sann och tråkig basis, inga utsvävningar direkt och försöker lära oss från grunden. Det tar lång tid men vi tror att vi har igen det till slut.
Ölet bryggs i Huså By strax norr om Åreskutan, på vatten från Kallsjön. Vad betyder Åres rykte som matmecka för er som bryggare?
– Det är en ynnest att vi har vatten som kommer direkt från sjön, inga tillsatser och helt pH-neutralt. Kallsjön levererar.
Hur mycket jobbar ni med food pairing?
– Vi är tre dudes som gillar mat och dryck, dock är det nog hemma vi pairar, snarare än på krogen.
Vad tror ni att vi har att vänta för trender under nästa år?
– Trenden måste och bör var högre lägsta nivå på alla svenska hantverksöl. Det är den enda trenden och jag gillar den!
Vad tar ni med er till Nöjesguidens Ölmässa 2016?
– IPA, saison och pilsner.
Läs mer om Nöjesguidens Ölmässa.