Idag på eftermiddagen klargjordes det att Skånekocken Alexander Sjögren står som vinnare i matlagningstävlingen Bocuse d'Or Sverige.
Tidigare under dagen presenterade de fyra finalisterna Alexander Sjögren, Adam Dahlberg, Andreas Edlund och Gustav Trädgårdh sina rätter för juryn på Restaurangakademien i Stockholm, och senare under dagen stod det klart att Sjögren gick ut som vinnare. De tävlande hade tre timmar på sig att tillaga sina rätter och fick vara precis hur förberedda de ville. Rättens huvudråvara skulle vara lamm, med tillhörande tre garnityrer och en sås. Vinnaren utsågs av en jury bestående av kockar ur bland annat Svenska Bocuse d'Or-akademien.
Det betyder att det blir Alexander Sjögren som representerar Sverige i prestigefyllda Bocuse d'Or Europe och Kock-EM i Budapest under maj 2016. Placeringen i EM är sedan avgörande för om han sedan går vidare till VM i Lyon som går av stapeln i januari 2017.
Läs även: Två svenska barer med bland världens bästa.